در حالی که ذخیره سازی ابری بسیار ساده تسد،اما نمی تواند همیشه در دسترس باشد،ولی می توان از یک پشتیبان خوب به جای آن استفاده کرد،انتقال کپی فایل های خود به یک درایو خارجی بهترین پشتیبان برای این کار است.
این کار برای حفاظت و امنیت از اطلاعات شما می تواند بسیار ضروری باشد، مهم نیست چه اتفاقی برای کامپیوتر یا اتصال اینترنت شما می افتد ، اطلاعات شما همیشه امن هستند. شما می توانید بسیار راحت همه اطلاعات خود را به یک درایو خارجی بسپارید و از Cloud فقط به عنوان منبع ثانویه استفاده کنید.
اما با تنوع هارد های اکسترنال موجود ، چه گزینه ای بهترین انتخاب ماست؟ در این مقاله مهم ترین ویژگی هایی را که باید در انتخاب یک هارد اکسترنال خوب دقت کنید ،آورده ایم تا با توجه به نیاز هایتان ،بهترین محصول را انتخاب کنید.
حافظه دستگاه:
مسلماً مهمترین مشخصه ای که هنگام خرید درایو خارجی باید در نظر بگیرید ، فضای ذخیره سازی است. اگر یک دستگاهی می خواهید که بتواند فایل ها ،اسناد،عکس ها یا سایر اطلاعات را از یک دستگاه به یک دستگاه دیگر منتقل کند یا فقط می خواهید فضای ذخیره سازی لپ تاپ خود را افزایش دهید ، یک درایو فلش میان رده بسیار ایده آل است.
همچنین بزرگترین آنها می توانند تا 2 ترابایت فضای ذخیره سازی داشته باشند که البته گران قیمت تر نیز هستند و برای نقل و انتقالات ساده بسیار گران قیمت هستند.به جای آن شما می توانید پول خود را ذخیره کنید و یک درایو با 64 گیگابایت حافظه بخرید که بسیار بصرفه تر نیز می باشد ، همچنین درایوی با فضای ذخیره سازی بیشتر نیز موجود است.
ولی اگر به فضای بیشتری نیاز دارید یا نیاز دارید اطلاعاتتان و فایل هایتان را در مدت طولانی تری نگه دارید ، به یک چیز مهم تر نیاز دارید. یک درایو 1 ترابایتی می تواند بیشترین نیازهایتان را برای آینده برطرف کند.ولی اگر عاشق فیلم باشید و می خواهید فیلم های زیادی را با کیفت خیلی زیاد ذخیره کنید یا نیاز به یک فضای ذخیره بسیار بیشتر می خواهید ، درایو های چند ترابایتی نیز در بازار وجود دارد.
به عنوان مثال ، Seagate Backup Plus با ظرفیت 1 ترابایت تا 5 ترابایت در دسترس است. مدل 1 ترابایتی بیش از 90 دلار نیست ، در حالی که مدل 5 ترابایتی 160 دلار قیمت دارد.
SSD در برابر HDD
درایوهای خارجی در دو نوع HDD و SSD ارائه می شوند. با این وجود ، آنها در اصل دو روش مختلف برای ذخیره و دسترسی به داده ها هستند. هارد دیسک ها (دیسک سخت) از دیسک های مغناطیسی چرخان برای ذخیره داده ها استفاده می کنند. سرهای خواندن/نوشتن این داده ها را در صورت لزوم تغییر می دهند ، بنابراین صداهای چرخش آنها را می شنوید.
SSD ها (درایوهای حالت جامد) از ترانزیستورهای کوچک دروازه در سلول ها استفاده می کنند که می توانند بر اساس پالس های الکتریکی روشن یا خاموش شوند. آنها هیچ قطعه متحرک ندارند ، از این رو آنها را درایو حالت جامد نامگذاری شده است.
SSD ها در بسیاری از موارد به طور قابل توجهی سریعتر از HDD ها هستند اما می توانند بسیار گران شوند. هارد دیسک ها ارزان تر هستند ، اما بزرگتر و کندتر هستند و راحت تر آسیب می بینند. برای درایوهای خارجی ، معمولاً بهتر است SSD را انتخاب کنید مگر در شرایط خاص.
برای جزئیات بیشتر می توانید به SSD در برابر HDDمراجعه کنید
سرعت انتقال :
اندازه همه چیز نیست ، عامل مورد توجه بعدی سرعت انتقال است.اگر نیاز دارید تا هرروز فایل هایتان را به درایو اکسترنال خود منتقل کنید ، حتما نمی خواهید زمان زیادی را برای انتقال داده ها هدر بدهید.
دو عامل اصلی در سرعت کارکرد درایو شما نقش دارند: فناوری ذخیره سازی اصلی و کانکتوری که از آن استفاده می کند. به طور کلی SSD ها می توانند داده ها را سریعتر از HDD ها پردازش کنند. SSD های خارجی گران تر از نمونه های HDD هستند و اغلب ظرفیت ذخیره سازی کمتری دارند.پس بهتر است بجای خرید دو تا SSD ،یک درایو بزرگتر بخرید که به صرفه تر است.
از نظر اتصال بین درایو خارجی و رایانه شخصی یا دستگاه تلفن همراه ، چندین گزینه استاندارد وجود دارد که باید در نظر بگیرید. امروزه اکثر درایوها از رابط USB استفاده می کنند.
USB 2.0 یک استاندارد قدیمی است واگر کاری جز انتقال فایل های کم حجم انجام می دهید،بهتر است از استفاده آن اجتناب کنید. حداکثر سرعت انتقال آن فقط به 480 مگابیت بر ثانیه می رسد. این پورت معمولاً در رایانه های شخصی کد رنگی ندارد.
اتصالات USB فراتر از 2.0 می تواند تا حدودی گیج کننده باشد. ممکن است مشخصاتی باعنوان USB 3.0 ، USB 3.1 Gen1 یا USB 3.2 Gen1 را مشاهده کنید. هر سه در اصل یکسان هستند ، سرعت 5 گیگابیت بر ثانیه را ارائه می دهند و معمولاً رنگ آبی دارند. در همین حال ، USB 3.1 Gen2 و USB 3.2 Gen2 نیز یکسان هستند ، رنگ آنها قرمز است و انتقال Gbps10 را ارائه می دهند.
سریعترین ، USB 3.2 یا 3.2 2 × 2 ، سرعت حداکثر 20 گیگابیت بر ثانیه را ارائه می دهد.
USB-A متداول ترین نوع کانکتور است که دارای یک جعبه مستطیل شکل و یک اتصال جانبی است. USB-C جدیدتر ، کوچکتر و گردتر است و یک اتصال برگشت پذیر ارائه می دهد. پشتیبان گیری از این پورت ، پروتکل DisplayPort برای خروجی ویدئو است. برخی از کانکتورها از نوع پورت USB-C استفاده می کنند اما پروتکل Thunderbolt 3 را با سرعت انتقال تا Gbps40 اجرا می کنند.
برخی از دستگاههای قدیمی از اتصالات جایگزین مانند eSATA و Firewire استفاده می کنند ، اما به دلیل کاهش ارتباط آنها ، باید از آنها اجتناب کرد.
با توجه به همه اینها ، اتصال یده آل شما یک اتصال Thunderbolt 3 است. اگر خیلی گران است یا دستگاه شما پورت USB-C یا Thunderbolt 3 ندارد ، به دنبال پشتیبانی USB 3.1/3.2 Gen 2 باشید.
قابل حمل و با دوام بودن:
اگر نیاز دارید که درایو خود را با خود حمل کنید و همیشه آنرا با خودداشته باشید ،قابل حمل بودن درایو بسیار مهم است.باید سبک ، کوچک و با دوام باشد . اکثر درایوهای خارجی بسیار سنگین هستند و برخی دیگر مانند سامسونگ T5 بسیار کوچک هستند و شاید ظرفیت ذخیره سازی دیجیتالی زیادی را ارائه می دهند ولی از نظر فیزیکی ، زیادی کوچک هستند. از طرف دیگر ، SSD ها کمی کوچکتر از نمونه های هارد دیسک خود هستند.
دلیل دیگر برای در نظر گرفتن SSD نسبت به HDD ،دوام آن است. در حالی که درایوهای خارجی امروزی اغلب مجهز به روکش های مقاوم هستند تا از آنها در برابر آسیب محافظت کنند ، اما این دو فناوری از نظر ظاهری بسیار متفاوت هستند. SSD بدون قطعات متحرک ، نسبت به هارد دیسک سنتی مقاوم تر در برابر خرابی است و در نتیجه از دوام قابل توجهی برخوردار است.
امنیت
اگر داده های ذخیره شده در درایو خارجی شما به هر طریقی حساس هستند ، رمزگذاری ایده خوبی است. بسیاری از درایوها با راه حل های رمزنگاری نرم افزاری سازگار هستند و برای اکثر افراد مناسب هستند.
برای کسانی که امنیت داده های خود را جدی تر می گیرند ، می خواهید یک درایو با رمزگذاری سخت افزاری پیدا کنید. اگر از نظر ایمنی بسیار آگاه هستید ، حتی می توانید یک سیستم امنیتی فیزیکی مانند ورودی کد پین در درایو قفل Apricorn Aegis را انتخاب کنید.
برخی از درایوها برای جلوگیری از دستکاری فیزیکی ، دارای روکش قوی هستند. در حالی که درایوهای فلش Ironkey Kingston ظرفیت ذخیره سازی مشابه درایوهای مقیاس بزرگ را ندارند ، یک لایه امنیتی ثانویه در برد مدار چاپی (PCB) تعبیه شده است که در رزین غوطه ور شده است. این طراحی دسترسی فیزیکی به تراشه های حافظه درون درایو را برای هر کسی دشوار می کند.
سازگاری :
هارد دیسک های خارجی به طور منظم برای یک سیستم عامل خاص فرمت می شوند. به عنوان مثال ، درایو خارجی فرمت شده برای ویندوز 10 ممکن است در کار با MacOS مشکل داشته باشد و بالعکس. برخی از هارد دیسک ها نیز مخصوص لینوکس فرمت شده اند.
با این حال ، این تنظیم برگشت ناپذیر نیست. می توانید یک هارد دیسک را مجددا فرمت کنید یا آن را پارتیشن بندی کنید تا قابلیت های متفاوتی داشته باشد. اما اگر می خواهید از دردسر جلوگیری کنید ، مطمئن شوید که درایو خارجی با سیستم عامل موردنظر سازگار است.
بازی:
کسانی که به دنبال یک درایو خارجی برای بازی یا افزایش فضای ذخیره سازی کنسول هستند،باید فرایند دیگری رو نسبت به افراد دیگر طی کنند.
در اینجا سرعت SSD بسیار مهمتر است ، زیرا درایو کندتر می تواند زمان انتظار و پاسخگویی به بازی را افزایش دهد. دارندگان Xbox Series X و S می توانند از Seagate Expansion Drive برای شبیه سازی حافظه داخلی سریع آن استفاده کنند. سایر SSD های خارجی را می توان برای بازیهای قدیمی Xbox One و Xbox 360 استفاده کرد ، اما نه بازیهای Xbox Series S/X.
در حال حاضر فقط می توانید بازی های سونی پلی استیشن 5 را بر روی SSD داخلی آن بازی کنید ، اگرچه می توانید بازی های PS4 را روی SSD یا هارد دیسک خارجی انجام دهید. آنها در SSD بسیار سریعتر بارگیری می شوند ، بنابراین در صورت امکان از یک اتصال USB-C سریعتر PS5 استفاده کنید.
ویژگی های بیشتر:
وقتی همه گزینه ها در سطح پایه برابر به نظر می رسند ، قبل از خرید باید ویژگی های اضافی را در نظر بگیرید. یکی از ویژگی هایی که می خواهید به دنبال آن باشید ، ضمانت نامه تمدید شده است. اگر کل سیستم شما خراب شود ، این ضمانت نامه شامل شما می شود ، بنابراین ارزشش را دارد.
همچنین باید به انواع کابل هایی که درایو شما را همراهی می کنند توجه داشته باشید. برخی از تلفن ها و لپ تاپ های جدیدتر از اتصالات USB-C یا Thunderbolt 3 استفاده می کنند ، اما درایو مورد نظر شما ممکن است دارای کابل USB-A باشد. اگر چنین است ، می توانید آن درایو را خریداری کنید ، اما باید کابل یا آداپتور دیگری نیز خریداری کنید که هزینه کلی شما را افزایش می دهد.
همچنین باید درایوهای جدیدتری را که دارای ویژگی های پیشرفته مانند ظرفیت شارژ کابل USB و قابلیت اتصال به Wi-Fi هستند ، بررسی کنید.